OPREMA NAJVIŠEG STANDARDA KVALITETA!

...U TOME JE RAZLIKA!

Dijagnostika
Gas analizatori
Klima stanice
Softver
Zanimljivosti
Cenovnik
Brošure i katalozi
Glas korisnika!!!
Linkovi
Kontakt
 
POGLEDAJTE I...
>> MODIS skener
>> MODIS osciloskop
>> MODIS komponent tester
>> MODIS multimetar
>> MODIS korisno...
>> MODIS komplet
>> MODIS dodatne opcije
 
DIJAGNOSTIČKI PROIZVODI:

Ethos

Solus

Solus Pro

SIA3000 osciloskop
 

 


MODIS - modul osciloskopa paljenja

MODIS, pored digitalnog četvorokanalnog osciloskopa, sadrži i osciloskop sekundarnog paljenja, veoma važnu alatku u dijagnosticiranju problema na sistemima paljenja. MODIS sadrži dodatke koji omogućavaju snimanje uzoraka paljenja sa svih do sada postojećih sistema - klasičnih (sa jednom bobinom i razvodnikom), Wasted spark (dvovarnične bobine), direktne sisteme paljenja (zalivene bobine) i hibridne sisteme (dvovarnične bobine, pri čemu se dve bobine nalaze direktno na svećicama dva cilindra, a do druga dva cilindra se napajanje svećica prenosi visokonaponskim kablovima).

MODIS omogućava da se sva urađena merenja sačuvaju u internoj memoriji. Moguće je napraviti snimak samo jednog ekrana ili pak snimiti čitav "film", koji kasnije možete detaljno analizirati. Zbog svoje brzine, MODIS će vam pomoći da uočite i najmanju nepravilnost ili nestabilnost u signalu.

Osciloskopom paljenja proveravate kompletan sistem paljenja - bobinu, razvodnik, kablove, svećice... Uzorak paljenja vam može dati i druge veoma važne informacije o stanju motora - rad ventila, sastav smeše... Takođe, proverićete i rad računara vozila...

Neispravnosti sistema paljenja mogu da budu uzrok stradanja katalizatora, a veoma velike problema mogu stvarati na vozilima koja kao pogonsko gorivo koriste plin (detonacije).

Pogledajte neke od uzoraka sekundarnog paljenja koje smo napravili na različitim tipovima paljenja.


Kliknite na sliku za uvećani prikaz

Prikaz paljenja na jednom cilindru. Uz uzorak signala, MODIS vam može dati i tačnu informaciju o broju obrtaja motora...


Kliknite na sliku za uvećani prikaz

Paradni prikaz paljenja na motoru sa 6 cilindara. Iznad donje palete alatki se nalazi precizan redosled cilindara.


Kliknite na sliku za uvećani prikaz

Paradni snimak paljenja na motoru sa 6 cilindara. Na slici se jasno može uočiti kako je uzorak sa šestog cilindra "odskočio". U pitanju je neispravan kabal na šestom cilindru.


Kliknite na sliku za uvećani prikaz

Rasterski snimak paljenja na vozilu sa 6 cilindara.


Kliknite na sliku za uvećani prikaz

Nametnuti snimak paljenja na vozilu sa 6 cilindara. S obzirom da ovakav način prikazivanja detaljno prikazuje razliku signala paljenja na svim cilindrima, lako možete uočiti kako je jedan cilindar "iskočio".


Kliknite na sliku za uvećani prikaz

Uzorak paljenja na vozilu koje koristi dvovarnične bobine. Za istovremeni prikaz 4 cilindra se koriste 2 kanala osciloskopa. S obzirom da su uzorci signala sa 2 cilindra pozitivno, a sa 2 negativno polarisani, efikasno se koristi funkcija "okretanja" signala koja omogućava prikaz sva 4 cilindra u istom "smeru". Snimak omogućava pregled i "pravih" i "jalovih" varnica u isto vreme.

 

 
 
Diag Auto Comm, Beograd, Bekerelova 1V, 011 2891 309, 063 206 264, 063 8980 237
  © Copyright 2006. Diag Auto Comm. All Rights Reserved. Design by Diag Auto Comm